Elizabeth Hurley

Elizabeth Jane Hurley (nascuta la 10 iunie 1965) este un model si actrita engleza care a devenit cunoscuta drept iubita a lui Hugh Grant in anii 90. In 1994, intrucat Grant a devenit in centrul atentiei mass-media la nivel mondial datorita succesului global de box office al filmului sau Four Weddings and a Funeral, Hurley l-a insotit pana la premiera filmului din Los Angeles, intr-o rochie Versace neagra plonjata, tinuta impreuna cu ace de siguranta din aur, care a castigat atentia ei instantanee.

Hurley a fost asociata companiei de cosmetice Estee Lauder de peste cincisprezece ani de cand compania a acordat lui Hurley primul ei loc de munca de model la varsta de 29 de ani. Ei au prezentat-o ​​ca reprezentanta si model pentru produsele sale, in special pentru parfumuri precum Sensuous, Intuition, si placeri, din 1995. [6] Ca actrita, cele mai cunoscute opere cinematografice pana in prezent au fost ca Vanessa Kensington in hiturile comediilor spion ale lui Mike Myers, Austin Powers: International Man of Mystery (1997) si ca Diavolul in Bedazzled (2000). Hurley detine in prezent o linie de imbracaminte de plaja cu titlu eponim.

Clivajul perfect al lui Elizabeth Hurley – Martianul meu preferat

Elizabeth Hurley in tinute calde – Joc periculos

Scene sexy ale lui Elizabeth Hurley

Pasarela colectiei Elizabeth Hurley Beach

Tinerete

Hurley s-a nascut in Basingstoke, Hampshire, fiica mai mica a Angelei Mary (n. Titt) si a lui Roy Leonard Hurley. [9] Tatal ei irlandez a fost maior in armata britanica; mama ei anglicana [citata] era profesor la Scoala infantila Kempshott. [9] Ea are o sora mai mare, Kate, si un frate mai mic, Michael James Hurley. [10] Hurley a fost educata in scoli locale, inclusiv Kempshott Infant School, Kempshott Junior School si Harriet Costello School. Centru.

Array

[11] In adolescenta, a devenit implicata in moda punk, murindu-si parul roz si strapungandu-i nasul. [7] „Cand aveam 16 ani – asta era in 1981, 1982 – lucrul de a fi in Basingstoke, suburbia in care am crescut, a fost punk”, a explicat ea.

[Modifica] Cariera

Hurley a inceput sa lucreze ca actrita la sfarsitul anilor 1980 si a devenit un model in 1995. [necesita citare] In timpul anilor 2000, ea a lucrat ca prezentator de televiziune realitate in Marea Britanie. [Necesita citare]

[modifica] Moda

In 1995, fara experienta de modelare prealabila, Hurley a fost introdus ca un model de voce Estee Lauder. [5] [7] Ulterior, ea a povestit: „Eram departe de un ingenue, dupa ce am avut prima mea slujba de model la 29 de ani.” [5] Hurley a aparut de atunci in anunturile pentru „Pleasures”, „Frumos”, „Dazzling”, „Toscana per Donna” ale lui Lauder. si parfumuri „sensibile”, precum si participari la campanii pentru alte produse cosmetice ale companiei. [14] Ea a fost inlocuita ca fata a Estee Lauder de Carolyn Murphy in 2001. Cu toate acestea, ea continua sa lucreze cu compania in exclusivitate, semnand un contract pentru anul 16 cu Lauder in 2010. [6] In 2005, ea a modelat pentru Saloni, magazinele Liverpool din Mexic si Lancel.

Hurley cu designerul de moda Valentino Garavani la Festivalul de Film de la Cannes din 2007

In aprilie 2005, Elizabeth Hurley Beach, linia ei de imbracaminte pe care o modeleaza in fiecare vara, a fost lansata la Harrods din Marea Britanie.

A debutat mai tarziu in acel an in anumite magazine Saks Fifth Avenue din Statele Unite si alte tari europene. [15] Ea a declarat pentru revista Tatler, „Am fost pe insula Necker pentru o sedinta de moda si chiar in timp ce [Richard Branson] statea intors intr-un hamac, el era la telefon, facea oferte, isi administra imperiul. Dar atunci am crezut ca nu ma voi duce niciodata sa am chiar si o casa de vacanta, sa nu mai vorbim de o insula, daca nu incep o afacere pe care o pot face fara a perturba zilele de scoala ale lui Damian. „[16] In mai 2008, Hurley a proiectat si modelat o colectie de capsule de 12 costume de baie pentru marca spaniola de haine. MANGO. [17]

Hurley a aparut de trei ori pe coperta filmului British Vogue. [18] Ea este semnata la Agentia de Modelare Independenta din Londra. [Nevoie de citare]

[edit] Film

Hurley a facut prima ei aparitie in film in Aria (1987). [9] De atunci a aparut in filmele Pasagerul 57, EDtv, Bedazzled si Serving Sara. In 1997, a primit primul si singurul sau premiu de actorie, ShoWest Supporting Actress of the Year, pentru interpretarea in spoof-ul spion Austin Powers: International Man of Mystery. [7] Cand Hugh Grant a fondat si a devenit regizorul Simian Films in 1994, Hurley a fost creditat ca unul dintre producatorii pentru cele doua vehicule Grant ale companiei, Extreme Measures (1996) si Mickey Blue Eyes (1999). [19] In 2000, a fost criticata public pentru ca a incalcat o greva de cinci luni pentru a filma o reclama Estee Lauder, pentru care a fost amendata cu 100.000 USD (70.000 lire sterline in 2000) de catre Screen Actors Guild si etichetat „Elizabeth Scably” de catre protestatari. [20 ] [21]

[modifica] Televizor

La sfarsitul anilor 1980, Hurley a infatisat personajul din titlu intr-o drama televizata din cinci parti, Christabel. Dupa ce a aparut in The Human Face (John Face) (2001) de John Cleese, ea a gazduit sezonul inaugural al serialului britanic de proiecte Project Catwalk pe Sky1 in 2006. Show-ul a atras aprecieri calde, cu doar 1% din publicul tinta alcatuit in primele cateva episoade. [ 22] Hurley a fost criticat aproape universal ca prezentator. Marcelle D’Argy Smith, fost redactor al revistei Cosmopolitan, a numit-o „witheringly plinging” si a adaugat: „Liz Hurley nu are experienta vestimentara in orice fel. A purtat o rochie si a aparut la premiere.” [22] Dylan Jones de la GQ. a aparat-o ca pe cineva „cufundat in lumea modei ca celebritate”. [22] Hurley a fost ridiculizata de critici pentru ea „

[Modifica] Caritate

Liz Hurley face campanie pentru Breast Cancer Awareness, Londra Oct 2010 2010

Hurley a activat in cadrul campaniei de sensibilizare a cancerului de san Estee Lauder, in cadrul careia compania a creat un ruj „Elizabeth Pink” ale carui vanzari beneficiaza de fundatia de cercetare a cancerului de san. [27] Hurley, a carui bunica a murit de cancer de san, [28] a fost amanta de ceremonii de la „Partidul Pink Hot” , care a marcat aniversarea a zecea de cancer de san Research Foundation. [Necesita citare]

Hurley a sprijinit The Prince Trust prin co-prezentarea Evenimentul Fashion Rocks din 2003 in ajutorul sau [29] si contribuind la lansarea initiativei pentru tineret Get Into Cooking in 2004. [30]

Ea a ajutat, de asemenea, sa stranga fonduri pentru Reteaua foamei, [31] ARK caritate pentru copii, [32] si Spitalul de cancer Memorial Shaukat Khanum &

[modifica] Viata personala

Hurley a fost o actrita in lupta in 1987, cand a cunoscut-o pe Hugh Grant in timp ce lucra la o productie spaniola numita Remando Al Viento. In timp ce se intalnea cu Hurley, [7] Grant a obtinut notorietate internationala pentru solicitarea serviciilor unei prostituate de sex feminin in 1995. Hurley a stat langa el si a insotit-o pe Grant la premiera filmului sau Noua luni. [7] Dupa 13 ani impreuna, Hurley si Grant au anuntat o divizare „amiabila” in mai 2000. [34] Potrivit The Guardian, [2] Hurley a fost „cunoscuta atunci drept„ iubita lui Hugh Grant ”, acum cunoscuta sub numele de„ fosta iubita a lui Hugh Grant ”,„ datorita naturii de mare anvergura a relatiei lor. [35]

Hurley impreuna cu sotul ei de atunci la Ampney Crucis Village Fete in 2008

Pe 4 aprilie 2002, Hurley a nascut un fiu, Damian Charles Hurley. [36] Tatal copilului, Steve Bing, a negat paternitatea prin faptul ca a sustinut ca el si Hurley au avut o relatie scurta, neexclusiva in 2001. [37] Cu toate acestea, un test ADN l-a stabilit pe Bing ca tatal copilului. [38] Hurley este nasa fiului lui Penny Kensit, Lennon si a doi dintre fiii lui David Beckham si ai lui Victoria Beckham (Brooklyn si Romeo). [39]

La sfarsitul anului 2002, Hurley a inceput sa se intalneasca cu mostenitorul indian textil Arun Nayar, care conduce o mica companie de software din 1998. [40] La 2 martie 2007, Hurley si Nayar s-au casatorit la Castelul Sudeley si apoi au avut o a doua nunta hindusa traditionala la Palatul Umaid Bhawan din Jodhpur, India. [41] Sarbatorile indiene au inclus un sangeet in Fortul Nagaur [42] [43] si o receptie la Fortul Mehrangarh. [44] Ceremoniile de nunta, ale caror fotografii au fost vandute Hello! revista pentru un raport de 2 milioane de lire sterline, [45] au participat numeroase celebritati, inclusiv Elton John, care i-a dat Hurley departe. [46] Hurley, a carui valoare neta a fost estimata la 13 milioane de lire sterline in 2003, [47] locuia intr-o ferma ecologica de 400 de acri (1,6 km2) din Barnsley, Gloucestershire, impreuna cu fiul si sotul ei. [48] [49]

La 12 decembrie 2010, in urma rapoartelor de presa care o legau romantic cu cricketerul australian Shane Warne, [50] [51] Hurley a anuntat prin intermediul contului sau de Twitter ca ea si sotul ei Arun s-au despartit cu cateva luni mai devreme. [52] Hurley a depus divortul la 2 aprilie 2011, citand „cauza nerezonabila” a lui Nayar drept cauza. [53] Divortul a fost acordat la 15 iunie 2011. [54]

Hurley este un sustinator al Partidului Conservator si a participat la balul lor de strangere de fonduri din 2010. [55]

[modifica] A se vedea de asemenea

Rochia Black Versace a lui Elizabeth Hurley

Filmografie

Anul Titlu Note Role

1983 Aria Marietta

1986 Inspector Morse Julia 1 episod: Ultima data vazuta

1988 Aratarea cu vantul Claire Clairmont Film de Gonzalo Suarez

1988 Christabel Christabel Bielenberg serial BBC

1988 Rumpole of Bailey Rosie Japhet 1 episod: Rumpole and the Barrow Boy

1989 Act serialul TV Will Christina

1990 Moartea are o reputatie proasta Julia Latham serial TV

1990 Kill Cruise Lou Peter Keglevic film

1991 The Orchid House Natalie 1 episod: Natalie

1992 The Good Guys Candida Ashton 1 episod: Relative

Valors 1992 El largo invierno Emma Stapleton Jaime Camino film

1992 The Young Indiana Jones Chronicles Vicky Prentiss 1 episod: Londra, mai 1916

1992 Pasager 57 Sabrine Ritchie Kevin Hooks film

1994 Dincolo de Bedlam (Nightscare) Stephanie Lyell Vadim Jean film

1994 Seria lui Enemie Lady Farthingdale Serie obisnuita

1995 The Shamrock Conspiracy Cecilia Harrison James Frawley Film TV

1995 Mad Dogs si englezi Antonia Dyer Henry Cole film

1996 Harrison: Cry of the City Cecilia Harrison James Frawley TV TV

1996 Samson si Delilah Delilah Nicolas Roeg Film TV

1997 Dangerous Ground Karen Darrell Roodt

1997 Austin Powers: International Man of Mystery Vanessa Kensington Jay Roach Film

1998 Midnight Permanent Sandra David Veloz film

1999 My Favorite Martian Brace Filmul lui Channing Donald Petrie

1999 Filmul EDtv Jill Ron Howard

1999 Austin Powers: The Spy Who Me Shagged Me film Vanessa Jay Roach

2000 The Weight of Water Adaline Gunn Kathryn Bigelow film

2000 Bedazzled The Devil Harold Ramis film

2001 Double Whammy Dr. Ann Beamer Tom DiCillo film

2002 Dawg Anna Lockheart Victoria Hochberg film

2002 Servind Sara Sara Moore Reginald Hudlin film.

2004 Metoda Rebecca Duncan Roy

2006 2006 The Last Guy on Earth Filmul Jim Fitzpatrick

2011 Wonder Woman (seriale TV) Veronica Cale David E. Kelley – Anulata

2011 Gossip Girl (seriale TV) Diana Payne arc cu mai multe episoduri

2012 The Wild Bunch (voce) In productie

Teatrul

The Cherry Orchard – A Jubilee (Russian and Soviet Arts Festival)

The Man Most Probely To (Orientul Mijlociu)

Film documentar

Signe Chanel (2005) … Insusi

Valentino: Ultimul imparat (2008) … Insusi

Referinte de pe Wikipedia.com