Noile viziuni se ridica la La Brea Tar Gits

Indepartarea mamutului din lana din fibra de sticla din lacul sau de gudron, refacerea peisajului din epoca pleistocenului, construirea peste parcarea existenta, adaugarea unei alte povesti la Muzeul paginii sau taierea cu totul … acestea sunt printre unele dintre ideile oferite de trei. Echipele care s-au lovit puternic au fost preselectionate pentru o revizuire a gropilor La Brea Tar, monumentul natural din epoca de gheata din inima Museum Row. 

Acum esti invitat sa iti alegi favoritul printre propunerile Weiss / Manfredi, Diller Scofidio + Renfro si Dorte Mandrup. Dar cat de real este acest proiect? Si de ce niciun proiectant LA nu a facut lista scurta?

Parcul asa cum apare acum. Imagine cu amabilitate La Brea Tar Gits.

Chiar daca gropile primare, goale ale asfaltului negru, care dateaza de 50.000 de ani, sunt atractia vedeta de pe site-ul Hancock Park, acestea s-au retras din vedere, pe masura ce institutiile culturale care formeaza Museum Row si orasul in sine s-au extins in jurul lor. Acum este randul pentru gropile de gudron pentru o actualizare. 

La o prezentare publica, luni seara, dr.

Array

Lori Bettison-Varga, sefa Muzeelor ​​de Istorie Naturala din judetul Los Angeles, a declarat, referindu-se la schimbarile care au loc pe Museum Row, „recunoastem si apreciem ca parcul include o multime de activitate si mai mult de cateva necunoscute. Pentru procesul nostru la gropile de gudron, incercam sa limitam acele necunoscute. ”  

Aceasta redare din Dorte Mandrup arata modul in care activitatile de cercetare sunt integrate cu noi spatii expozitionale. O noua gradina publica pe acoperis si Tar Bar incheie calatoria. Imagine cu amabilitate Dorte Mandrup

Ea a prezentat trei echipe de design care au fost selectate de la un numar de peste 80 de companii initiale care si-au aruncat palaria in ring: Weiss / Manfredi si Diller Scofidio + Renfro, ambele din New York; si firma daneza Dorte Mandrup. 

Fiecare si-a prezentat echipele multidisciplinare care cuprindeau proiectanti de peisaj, ecologisti si alti experti. Fiecare a oferit idei pentru refacerea peisajului, pentru adaugarea de spatiu la muzeu, pentru crearea unei intrari mai evidente, pentru facilitarea navigarii intregi a site-ului si aducerea in centrul atentiei a continutului sau: ulei de bule, oase si fosile de animale din epoca de gheata, plantele si insectele care variaza ca marime, de la mamuturi uriase si disparute pana la „microfosile”, toate oferind indicii asupra ecosistemelor antice si a schimbarilor climatice din trecut si, prin urmare, viitoare.

„Este un loc improbabil pentru ceva atat de vechi”, a declarat Miriam Weiss, o jumatate din duetul de arhitectura Weiss / Manfredi. Weiss, care a spus ca a fost crescuta in California de Nord de catre o mama geologa, a adaugat elocvent, „LA este totul despre inventand vieti magice sintetice in care toti putem crede pe scurt, cu o lacrima la sfarsit, si totusi aici se desfasoara adevarata stiinta. „

Scopul pentru proiectanti este unul complex, intrucat trebuie sa uneasca diferite parti interesate din muzeu, ca sa nu mai vorbim de aducerea gropilor de gudron si a Muzeului Pagina, in timp ce le integreaza cu celelalte mari schimbari care vin la vecinul sau, LACMA.

Bettison-Varga a indemnat designerii si membrii comunitatii sa „reconsidere gropile de gudron, Hancock Park si Muzeul Pagina si sa le reimagineze ca o experienta de invatare contemporana inegalabila si o resursa esentiala pentru toti Angelenos, turisti si comunitatea de cercetare stiintifica deopotriva.”

Conceptul Weiss / Manfredi prezinta o noua cale pietonala de 1 kilometru care leaga site-ul, sporind facilitatile pentru implicarea si cercetarea comunitatii.

Imagine amabilitate din Weiss / Manfredi Arhitectura / Peisaj / Urbanism

Publicul, a adaugat ea, se poate implica revizuind redarile si raspunzand la un sondaj (accesibil texting @tarpits la 35134 sau la acest link pana pe 30 septembrie.) 

Cititi mai multe despre gropile de gudron si conceptele prezentate de echipe.  

Unde sunt gropile de gudron si cum arata acum gropile de gudron?

Gropile de gudron sunt in partea de nord si de est a parcului Hancock (parcul, nu cartierul) si sunt impartite de LACMA printr-o linie de proprietate invizibila si curba.

Gropile de gudron constau in situri de camp si peluze ierboase care se intind intre muzeul George C. Page, in varsta de 42 de ani (proiectat de arhitectii Willis Fagan si Frank Thornton, deschis in 1977) si LACMA. Muzeul se afla in varful unei berne inclinate in iarba, care este o atractie mare pentru copii.

Exista cai de mers, sculpturi ale unor mastodonti uriasi, mamuti lanosi, ursi si periodic puteti vedea oamenii de stiinta care sapate fosile in gropi imprastiate pe tot situl. In momentul de fata exista o instalatie de arta temporara pe site: Pavilionul Serpentine Second Home din plastic iridescent.

De ce vor sa-l reproiecteze?

Gropile de gudron nu au vazut nicio schimbare din 1977. Muzeul doreste sa imbunatateasca infrastructura de imbatranire a site-ului, sa-si extinda spatiul expozitional si sa afiseze afisaje (unele sunt indragite, dar scrie Carolina Miranda „invechit – cum ar fi cremul animatronic cu sabre-dinti tigru care este devorat pentru totdeauna o napasta uriasa de pamant, urletul ei minuscul este pe bucla permanenta. „)

In plus, reproiectarea iminenta a LACMA ofera o oportunitate de a regandi caile circuite, adesea confuze, care leaga gropile de gudron cu alte site-uri din parcela (nu cartierul) numit Hancock Park. Reinnoirea ofera, de asemenea, posibilitatea de a regandi modul in care parcul, unul dintre cele mai importante spatii verzi centrale din LA, saluta strada. In prezent, exista intrari limitate si mult gard.

Care au fost conceptele prezentate de echipe?

Pentru a desfasura povestea ascunsa in gropile de gudron, Dorte Mandrup propune impletirea, extinderea si deschiderea parcului si a muzeului si pentru a permite oamenilor sa experimenteze laboratorul viu care sunt cu adevarat gropile de gudron. Imagine amabilitate Dorte Mandrup / Martha Schwartz Partners

Dorte Mandrup vrea sa adauge o poveste cladirii existente. Clientul a cerut designerilor sa pastreze friza Manuel Paz din peisajele din perioada de gheata care se afla pe linia de acoperis a paginii. Mandrup a propus realizarea unei tipariri fotovoltaice a acesteia pentru a crea un ecran diafan. Acestea sugereaza, de asemenea, cai de lemn si containere cu lanturi curbe in jurul gropilor fosile si gudronului. 

Diller Scofidio + Masterplan-ul Renfro imbina geometriile muzeului si parcului, urmarind o grila de cai si peisaje care anticipeaza viitoarele locatii de sapare si scurgeri, in timp ce se deformeaza selectiv pentru a conecta caracteristicile cheie ale site-ului si nu numai. Imagine amabilitate Diller Scofidio + Renfro

Diller Scofidio + Renfro a propus sa taie cladirea si sa o inlocuiasca cu un cub transparent continut intr-o roata de patru petale suprapuse, inclinate, realizate din beton. Acestia pun mult accent pe peisajul antic si – asa cum a explicat coechipierul lor, arhitectul peisaj Walter Hood, un coleg Macarthur din 2019 – a propus impartirea site-ului intr-o grila de eco-tonuri aride, umede si urbane. „incepand de la capatul de nord-est si sangerarea pe mai multe cai curbe la vest, capatul LACMA al santierului. „Ceea ce ne intereseaza”, a explicat Hood, „este modul in care ne vom adapta la acest peisaj, nu opusul”. De asemenea, au propus o „piata de asfalt” – in Wilshire si Curson, care ar servi drept o noua „usa frontala” a experientei. Poate cel mai provocator,

Conceptul lui Weiss / Manfredi, „La Brea Loops and Lenses”, formeaza un triplu mobius de bucle care se impletesc care incurajeaza descoperirea, cu o programare care apeleaza la interese diverse. Imagine amabilitate Weiss / Manfredi Arhitectura / Peisaj / Urbanism

Weiss / Manfredi a propus adaugarea unei noi cladiri care sa fie conectata la Muzeul Pagina printr-o bara sub care ar fi o intrare vitrata, prin care vizitatorii ar putea privi in muzeu. De asemenea, au propus un concept de bucla de bucla care imparte situl cu caile prevazute in plan dublu elici, in trei zone clare, una pentru sapaturi, una care inconjoara groapa mare a lacului, subliniind mamutul din lana din fibra de sticla (de asemenea iubit), un altul care inconjoara situl muzeului – care adauga o aripa eliptica pe ceea ce este acum parcarea din coltul de nord-vest al sitului. (Parcarea ar merge in subteran.)

Cine a lansat aceasta competitie? 

Muzeele de istorie naturala din judetul LA, cu ajutorul unui consultant de competitii arhitecturale pe nume Reed Kroloff, care a organizat o prima distractie pentru aproximativ 80 de echipe. Au fost reduse la 13 si apoi la cei trei finalisti. Ei intentioneaza sa faca o selectie finala a unei echipe arhitecturale pana la sfarsitul acestui an si vor continua sa angajeze comunitatea in dezvoltarea proiectarii cu echipa aleasa.  

De ce niciun proiectant bazat pe LA nu a facut ultima taiere?

Lori Bettison Varga, sefa Muzeelor ​​de Istorie Naturala a declarat pentru DnA cautau firme care detin o expertiza speciala in proiectare la intersectia peisajului si muzeelor, ceea ce este cazul celor trei echipe preselectionate.

Ea a mai spus ca toate echipele vor avea o reprezentare LA in echipele multidisciplinare pe care le-au reunit.

Cu toate acestea, a merge in afara LA pentru talentul arhitectural este o tendinta pe care am vazut-o pe Museum Row. Fiecare dintre aceste muzee – Muzeul Autovehiculului Petersen, Muzeul Academiei, LACMA si acum gropile de gudron – traverseaza sau a suferit o expansiune si fiecare a adus designeri din afara LA, chiar daca LA este faimos pentru creativitatea sa de design. . 

Uneori, acest lucru se datoreaza faptului ca seful muzeului a adus designerul care le place, cum ar fi Gene Kohn al firmei din New York, Kohn Pederson Fox, pentru invelirea metalelor la Petersen Automotive Museum; Peter Zumthor de la LACMA a fost ales personal de Michael Govan.

Uneori aleg designerul care are un palmares dovedit in acel tip de cladire – precum Renzo Piano, co-proiectant al Centrului Pompidou din Paris si designer al muzeului Academiei, BCAM si Reznick. Sau aleg pe cineva cu credincioase stralucitoare precum Premiul Pritzker pentru ca este atractiv pentru donatori.

Dar este frustrant, deoarece LA are multi designeri grozavi care nu primesc o fotografie la aceste cladiri civice. Daca ati fi considerat ca cei neprobati nu ar trebui sa aiba o sansa, nu am avea sala de concerte Disney de Frank Gehry – care a fost considerat un outlier in competitie pentru a gasi un designer la sfarsitul anilor 80.

Desi LA nu ar trebui sa fie parohial, iar cele trei echipe preselectionate sunt foarte puternice, trebuie sa va intrebati daca regiunea isi pierde caracterul arhitectural regional, aducand oameni a caror activitate apare in orase de pretutindeni.

Muzeul va construi designul de catre echipa castigatoare care a fost aratata publicului seara de luni? 

Nu. In timp ce arhitectii au realizat redari sofisticate care au dat impresia unui design dezvoltat, Bettison-Varga a spus ca au scopul de a „ilustra modul in care fiecare dintre aceste echipe se gandeste la oportunitatile si provocarile sitului, la cladirile sale si la contextul inconjurator. Proiectarea actuala va incepe abia dupa ce am selectat o singura echipa si vom trece printr-un proces cuprinzator de cercetare si implicare. ”

Ce zici de designul Peter Zumthor pentru extinderea LACMA? Exista o conexiune?

Echipele au mentionat putin LACMA, care impartaseste parcul si este de asteptat sa inceapa constructia in curand. Diller Scofidio + Renfro au spus ca s-au uitat dincolo de site, trasand o grila de cai care ar integra schemele invecinate. „Ne imaginam Hancock Park ca catalizator pentru o crestere urbana mai sintetica a Miracle Mile ca o alternativa la abordarea actuala a fragmentelor pentru institutii individuale, bunuri de cartier, tranzit municipal, circulatie pietonala si spatiu public.” (Discutat pe acest segment DnA) .

Cine plateste pentru asta?

Muzeele de istorie naturala sunt un parteneriat public / privat cu sprijin din partea judetului LA si a unei fundatii private non-profit. Supraveghetorii judeteni din LA au alocat finantari preliminare pentru planificarea generala a portiunii de est a parcului gestionata de NHMLAC. 

Muzeele spun ca sunt inca in faza conceptuala a proiectului, astfel ca nu a existat nicio discutie despre buget sau cereri de finantare suplimentara din partea judetului.

Cu toate acestea, inainteaza si preiau feedback public acum. Modelele sunt vizualizate la Muzeul Paginii pana pe 15 septembrie si online aici. 

De asemenea, un juriu va oferi contributii, iar Muzeele de Istorie Naturala din judetul LA vor alege o firma pana la sfarsitul lui 2019 si apoi vor continua cu strangere de fonduri si implementare.