Robin intr-un profil: Cum sa recunosti pasarea cantatoare

Robinetul este una dintre cele mai comune pasari de reproductie din Germania. gp777.net Cu aspectul sau dragut si vocea minunata, pasarea migratoare este extrem de populara in aceasta tara. anandgraves.com Puteti afla fapte interesante despre pasarea muzicala aici. www.viecngay.vn

Prezentare generala
  • Ce mananca Robinii?
  • Cum sa recunosti Robin
  • Habitatul pasarii migratoare 
  • Cuiburi pentru robins

Robin: O pasare cantatoare

Deja in zori robinul isi incepe cantecul minunat: pasarea intampina ziua care se apropie cu note inalte care formeaza o strofa care curge incet. links.lynms.edu.hk Relatia cu talentatii cantareti Nachtigall si sturzul cantec se aude in robin. www.77tracking.com

In Germania se poate asculta cantand Robin in special in sezonul cald, deoarece majoritatea pasarilor migratoare migreaza iarna spre sud pentru a hiberna in Mediterana sau Orientul Mijlociu. www.ranchworldads.com Prin urmare, este mai probabil sa fie migranti pe distante scurte. talad-pra.com Majoritatea pleaca in octombrie si se intorc in martie. www.j-friends.jp

Specii de pasari autohtone populare

Seria foto cu 19 poze

Cu toate acestea, unii robins raman in Germania chiar si in timpul sezonului rece. www.oceanaresidences.com Avantajul lor este ca isi pot asigura o zona potrivita pentru ei insisi. www.orth-haus.com Primavara, la curte pentru femele, reprezentantii sedentari o au cu atat mai usor. www.koromo.co.jp

Ce mananca Robinii?

Robinii se hranesc in principal cu insecte, viermi, paianjeni dar si melci si larve. www.veletrhyavystavy.cz In timpul iernii, ele depind adesea de locurile de hranire a oamenilor. empregacampinas2.entregadeemails.com Aici le place sa se ajute cu fulgi de ovaz si seminte. nextsteps.org

Daca vrei sa faci ceva bun pentru micutii cantareti, lasa iarna tufisul si gramezile mici de frunze. tamago.care-cure.jp Chiar si iarna, aici se aduna insecte si larve mai mici, iar robiilor si altor pasari de iarna le place sa se ajute. shizenshop.com

Cum sa recunosti Robin

Chiar daca robisorul este relativ mic, cu o dimensiune de pana la paisprezece centimetri, pasarea migratoare raspandita cu greu poate fi trecuta cu vederea. mardigrasparadeschedule.com Motivul pentru aceasta este sanul rosu-portocaliu, care iese in evidenta stralucitor din penajul maro. lnbrb.us Ochii mari, intunecati, coada si ciocul subtiri sunt, de asemenea, trasaturi ale pasarii dragute, care este foarte populara in Germania. jobs.sodala.net



  • blake lively
  • anda adam
  • xvideo
  • incaltaminte dama
  • catalog lidl
  • crizanteme
  • aspirator
  • mykonos
  • chrome
  • frh
  • fs online
  • blended learning
  • salina turda
  • vremea bucuresti 30 zile
  • karl lagerfeld
  • intersport
  • grecia
  • foodpanda
  • compatibilitate
  • escorte bacau




Nu exista diferente semnificative intre robins masculi si femele, asa cum este adesea cazul altor pasari cantatoare. web.fullsearch.com.ar

In salbaticie, iubitorii de pasari nu pot deosebi masculii de femele, deoarece ambele sexe arata la fel. In timpul sezonului de reproducere insa, femela ramane in cuib, iar masculul ofera hrana femelei sale. In plus, masculul poate fi auzit mai intens in timpul curtarii primaverii. Prin cantatul sau, vrea sa atraga o femeie si sa-l impresioneze.

Habitatul pasarii migratoare 

Robinetul era originar din padurile dense ale Europei, dar acum pasarea migratoare poate fi gasita si in sate si orase. Oriunde exista gard viu dens, tufisuri si vegetatie grea, pasarea migratoare va gasi conditii de reproducere potrivite. Asa ca nu este de mirare ca pasarea cantatoare se gaseste din ce in ce mai mult in parcuri, gradini private sau chiar in cimitire, unde se hraneste cu insecte.

Robins: Majoritatea pleaca in octombrie si se intorc in Germania in martie (sursa: imagini blickwinkel / imago)

Cuiburi pentru robins

Datorita numarului mic de gard viu si tufisuri, care ofera micii pasari cantatoare protectie suficienta in timpul reproducerii, este logic sa agatati o cutie de cuib pentru robin in orasele dens populate. Aceste ascunzatori sunt acceptate cu recunostinta de Robin.

Cu toate acestea, pentru ca incubatorul sa nu devina o capcana – la urma urmei, inamicii pot intra pur si simplu prin orificiul de intrare oval – este recomandabil sa planificati doua orificii de intrare in fata.  

Odrasle pasarii cantatoare

In nordul, vestul si centrul Europei, robinul este una dintre cele mai comune pasari de reproducere. Se reproduce de doua ori pe an, intre aprilie si iulie. Locurile de reproducere sunt adesea aproape de sol in gard viu sau tufisuri dese. Aici, insa, sunt o prada usoara pentru pisici, veverite, magpie si nevastuici.

  • Oferiti un loc de hranire: hraniti pasarile in mod corespunzator iarna
  • Deadly Danger: Geamuri de sticla ca capcane pentru pasari – Ce poti face in privinta asta
  • Sfaturi de observare a pasarilor: cum sa distingem speciile de pitig

Caracteristici

Robin numit si Erithacus rubecula

Familie : Sturzi

Caracteristici : piept rosu-portocaliu, ochi negri, cioc subtire, inchis la culoare

Raspandire : Europa, Africa, Asia

Habitat : paduri, parcuri, gradini

Dimensiune : pana la 14 centimetri

Greutate : pana la 22 grame

Migrator tip de pasare : pasare migranta partiala si rezidenta

Observare : tot timpul anului, crescut din aprilie

Hrana : insecte, viermi, larve, melci, iarna si seminte

Sezonul de reproducere : aprilie pana in iulie

Comportament de reproducere : cuiburile sunt aproape de sol, de exemplu in gard viu, tufisuri,

oua: Cinci pana la sapte bucati, pete maronii.

Reproductie de timp : 14 zile

Cubs : pui de , puii stau in cuib timp de pana la 14 zile.

Dusmani : veverite, cotofene, jderi, pisici.

Speranta de viata:  pana la cinci ani

Surse folosite:

  • NABU
  • cercetare proprie